Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Σωματική δραστηριότητα και ιδανικό βάρος...


Η σωματική δραστηριότητα πιστεύεται ότι επηρεάζει τον υποθάλαμο. Αυτό το μέρος του εγκεφάλου βοηθάει στη ρύθμιση του σωματικού βάρους. Η άσκηση έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στη μείωση του ορίου του σωματικού βάρους, κάτι που βοηθάει το σώμα από το να προσπαθεί να επιστρέψει στο αρχικό του βάρος.

2 σχόλια:

  1. Αρκετά ενδιαφέρον θα έλεγα. Στη συνέχεια του άρθρου , θέλω να προσθέσω ότι είναι εφικτό ο οποιοσδήποτε να μπορεί να υπολογίσει πιο θα έπρεπε να ήταν το κανονικό βάρος του λαμβάνοντας υπ’όψην την ηλικία, το φύλο και το τρέχον βάρος. Ένα παράδειγμα είναι και αυτό το site που σου λέει το ιδανικό βάρος (εάν ορίζεται κάτι τέτοιο ). Το αναφέρω γιατί μπορεί να ενδιαφέρει κάποιον .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για το σχόλιο και για το link. Είναι κάπως μία πιο γενική προσέγγιση στο ποιο είναι το ιδανικό βάρος και χρήσιμη για κάποιον που δε θέλει να μπαίνει σε πολλές λεπτομέρειες.

    Παλιότερα είχα κάνει μία ανάρτηση σε ένα άλλο blog που εξηγεί λίγο πιο αναλυτικά πώς καθορίζεται το ιδανικό βάρος: http://notimeforbreakfast.blogspot.com/2010/10/blog-post_21.html

    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή